Ticket To Ride – Bestsäljaren

Ett av de brädspel som verkligen har tagit marknaden med storm är Ticket To Ride. Den svenska butiken WorldofBoardGames.com rankar på sin sida de mest sålda spelen över de senaste åren och Ticket To Ride dominerar verkligen. Det var det mest sålda spelet 2014 och 2013 samt låg på andra plats 2012 och tredjeplats 2011.

Grundspelet är alltså inte nytt men har ökat i popularitet med åren. Men i och med dess popularitet har även flera nya spel lanserats i serien. Ibland med annan spelplan och ibland med ytterligare regler. Men grunden är samma.

Målet i Ticket to Ride är att bygga järnvägar som förbinder olika städer. Poängen samlas genom att bygga ihop många olika sträckor, ha längst sammanlagt sträcka samt använda sina spelpjäser på ett taktiskt sett för att ha kvar en del av den i spelets slut.

Spelet har en blandning av tur och taktik och detta på en nivå som gör att alla kan vara med och spela – men det är oftast den bästa spelaren som vinner. Den som spelar spelet kommer efter hand lära sig olika taktiker som man som ny i spelet inte direkt ser. Mycket handlar det om att ta viktiga järnvägsknutar så tidigt som möjligt för att stoppa motspelarnas framfart.