Poker – regler, varianter och spelet

Poker är idag är ett av världens mest spelade kortspel. Det har utvecklats under hundratals år, men exakt var dess rötter ligger är inte helt säkert. Dock kan man se likheter med väldigt gamla spel som utövades i Kina för cirka tusen år sedan och i 1500-talets Persien. Senare skulle det bli Européerna som utformade det till hur vi spelar det idag, namngav spelet och spred det över världen.

619735-poker-combination

Generellt sett är poker ett spel med en del varianter på den ursprungliga idén. Det är fem kort som du totalt har att spela med, men hur dessa delas ut är den stora skillnaden. Vissa har två kort i hand medan andra har fyra. Pengar är drivkraften här och hur man satsar dem är också en avgörande aspekt som skiljer de olika varianterna åt.

Texas Hold ‘Em är den mest populära pokervarianten. Du börjar med två kort i hand för att senare matcha dessa med de fem öppna kort som avslöjas under spelets gång. Av spelarna krävs det mycket list och en ofantlig spelförståelse. För varje kort som vänds får spelarna runt bordet en chans att satsa, lägga sig eller kanske låta ögonblicket passera i väntan på rätt tid.

Omaha är mer okänt för den breda allmänheten, men för erfarna spelare är det ett intressant alternativ. Du startar med fyra kort och med de fem öppna kortet som ligger på bordet måste du kombinera två av dina egna.

Idag är poker större än någonsin och ett spel som lyckats fascinera alla samhällsklasser. Sedan internet-scenen exploderade och en uppsjö av företag erbjuder spel direkt på datorn eller mobilen har antalet entusiaster bara ökat. Det finns ett oräkneligt antal sajter man kan spela poker på. Denna konkurrens ger oss konsumenter ett stort utbud och fantastiska valmöjligheter. Vare sig du siktar på att bli proffs och spela om riktigt stora summor pengar eller bara utövar poker som en hobby, så finns det tusentals bord, turneringar och kampanjer att ta del av.